Vraag nu aan:

Vrijblijvend voorstel

5 redenen waarom u een SSL-certificaat voor uw website zou moeten hebben

Webhosting, Websites

SSL, ook bekend als TLS, een certificaat of het groene slotje, maakt je website veiliger. Maar wat doet het? En welke vorm van SSL past bij jouw website?

SSL is een andere, veelgebruikte, naam voor het TLS-protocol dat internetverkeer beveiligt. Ongeveer de helft van de .nl websites heeft een SSL-certificaat. Eigenlijk zou elke webshop of zakelijke website een SSL moeten hebben. Genoeg ruimte voor verbetering dus! SSL-certificaten zijn in verschillende varianten te verkrijgen. In dit artikel proberen we toe te lichten welke varianten er zijn en waar ze het beste bij passen.

3 varianten SSL-certificaten

Er bestaan zijn 3 soorten SSL-certificaten. De verschillen tussen deze 3 varianten zit in de validatiemethode bij uitgifte (de controle op juistheid). Hoe strenger de validatie, hoe meer kenmerken het SSL-certificaat bevat. 

Het verschil tussen deze varianten zit in de controle op juistheid van gegevens, ofwel de validatiemethode bij uitgifte. Hoe strenger de validatie bij uitgifte, hoe meer kenmerken het SSL-certificaat bevat.

1. SSL zorgt voor veiliger internet

Met een SSL-certificaat wordt het voor cybercriminelen haast onmogelijk om gegevens van uw bezoekers te achterhalen. Eigenlijk is dit de belangrijkste reden om een SSL-certificaat te nemen. Het toont aan dat u om de veiligheid van uw site en de privacy van uw bezoekers geeft.

2. SSL is voor de meeste websites verplicht

Wanneer op uw website persoonsgegevens opgevraagd kunnen worden is een SSL certificaat verplicht. Dit is al zo wanneer u een simpel (contact)formulier op uw website hebt staan. Als websitehouder moet u dan het verzenden van die (persoonsgegevens) beveiligen. Het gaat dus om de privacy van uw bezoekers. Dit is onderdeel van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Niet naleven van deze regels door websitehouders kan resulteren in een zeer forse boete!

3. Een SSL-certificaat heeft invloed op uw Google indexering

In de SEO indexering van uw website van Google wordt waarde gehecht aa het hebben van een SSL-certificaat. Het type SSL is niet belangrijk. Om dit nog meer kracht bij te zetten worden websites zonder SSL-certificaat door browsers als Google Chrome, Firefox en Safari als onveilig gemarkeerd.

4. Uw bezoekers voelen zich veiliger

Een SSL-certificaat zorgt voor vertrouwen van bezoekers van uw website. Uw bezoeker heeft dan een soort zekerheid dat de gegevens die worden verzameld niet worden onderschept door anderen. Vertrouwen draagt zeker bij aan aan de identiteit van uw organisatie.

5. Voor elke website bestaat een variant

Wij bieden 3 soorten 3 verschillende SSL-certificaten. De validatie bij uitgifte bepaalt het verschil. Hoe strenger de validatie, hoe meer kenmerken het SSL-certificaat heeft. 

Hebt u een vraag over SSL-certificaten?

Neem dan contact op!