Vraag nu aan:

Vrijblijvend voorstel

Waarom u Yoast SEO zou moeten gebruiken

Marketing, Websites

Veel bedrijven weten niet hoe ze hoger in de organische Google zoekresultaten kunnen komen. De ranking van uw website in Google is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren heeft met de teksten (content) op uw website te maken.

Hebt u een website door Eerlijk Design laten maken? Dan is de kans groot dat deze gebaseerd is op het WordPress CMS. Voor WordPress kunnen we de Yoast SEO tool installeren, de absolute nummer 1 plugin op het gebied van SEO!

Wat is SEO ook alweer?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization of, in het Nederlands, zoekmachineoptimalisatie. Met SEO bedoelen we dat we uw website zo goed mogelijk optimaliseren voor bezoeken vanuit zoekmachines zoals Google. Dit gebeurt aan de ene kant door de technische kant van uw website en aan de andere kant door het zorgen voor goede content.

Wat is Yoast SEO?

Uw WordPress website is op zichzelf al een goede basis om gevonden te worden door zoekmachines. Door het installeren van Yoast SEO voegen we een tool aan WordPress toe dit het mogelijk maakt om pagina’s, berichten en projecten te optimaliseren op gebied van vindbaarheid. De zoekwoorden geven we zelf in en Yoast SEO geeft ondersteuning om deze zoekwoorden optimaal te gebruiken in de teksten op uw pagina..

Hoe werkt de Yoast SEO tool?

Yoast SEO tool analyseert voor elke pagina, bericht of project aan aantal elementen:

  • De titel
  • De kop
  • De aanwezige content (teksten)
  • De URL
  • De meta omschrijving

In de back-end van de website vind u onderaan elke pagina een onderdeel aan van Yoast SEO. Door middel van een verkeerslicht geeft Yoast SEO aan wat er goed is en wat beter kan.
Door middel van de kleuren van een verkeerslicht geeft Yoast SEO aan hoe goed de verschillende elementen voldoen aan de SEO normen.

Aan de onderzijde van het Yoast SEO onderdeel aan waarin de pagina geanalyseerd wordt. In deze analyse wordt aangegeven welke elementen op oranje staan (deze kunnen nog wat verbeterd worden) en welke op rood staan (dan heeft dit echt aandacht nodig. Bijvoorbeeld wanneer uw zoekwoord niet in de titel terugkomt).

Werken met Yoast SEO

Werken met Yoast SEO werkt volgens een paar opeenvolgende stappen:

Stap 1: Bepaal het zoekwoord en vul het in

Voordat u een pagina gaat schrijven moet u eerst een of meer zoekwoorden bepalen. Google heeft een tool ontwikkeld waarmee u zoekwoorden kunt bepalen.
Wanneer u deze tool gebruikt kunt u zien hoe vaak er op een woord wordt gezocht (enkel voor betaalde zoekwoorden) en wat de concurrentie is. Ook is het nuttig om te kijken wat de Google zoekmachine nu al laat zien bij het zoekwoord wat u wil gaan gebruiken.

Stap 2: Voeg een meta omschrijving toe

Deze omschrijving is eigenlijk een samenvatting van de content pagina. Het is aan te raden om de eerder bepaalde zoekterm in de meta omschrijving te benoemen. Deze wordt dan (ook in de Google zoekmachine) vet weergegeven. Yoast SEO geeft d.m.v. een groene balk aan hoe lang de omschrijving mag zijn.
De meta omschrijving heeft geen invloed op de vindbaarheid van uw website. Het is de tekst die in de zoekresultaten wordt weergegeven en daarom erg belangrijk omdat een bezoeker deze tekst gebruikt om te besluiten om uw website wel of niet te bezoeken.

Stap 3: Controleer de Yoast SEO analyse

U bent klaar voor deze stap wanneer u uw pagina, bericht of project hebt:

  • gevuld met content. Teksten en afbeeldingen (afbeeldingen ook voorzien van alt-tekst).
  • voorzien van een titel.
  • voorzien van een meta omschrijving.

U kunt nu onderaan het Yoast SEO onderdeel controleren of alle elementen op groen staan. Wanneer elementen op oranje of rood staan kunt u deze te verbeteren. 

Kunnen wij u helpen met uw AVG vraagstukken?

Neem dan contact op!